logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Collectieve zorgverzekering zodat alle inwoners goed verzekerd zijn

01 december 2023

De gemeente Tilburg vindt het belangrijk dat inwoners zich goed verzekeren tegen zorgkosten. Om ook inwoners met een laag inkomen daarbij te helpen, sloot de gemeente een collectieve zorgverzekering af met CZ en VGZ. Inwoners die willen weten, welk pakket voor hen het beste is, zijn welkom op de informatiedag op 12 december.

Medewerkers van CZ, VGZ, de Formulierenhulp en de gemeente zijn op deze dag aanwezig in MFA het Spoor aan de Schaepmanstraat 36 in Tilburg. Inwoners kunnen dinsdag 12 december tussen 9:00 en 12:00 uur en tussen 14:00 en 17:30 uur terecht met hun vragen of hulp bij het aanvragen van een pakket.  

De informatiedag

Alle inwoners die 18 jaar of ouder zijn en die wonen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout of Biezenmortel zijn welkom. Het netto-inkomen van u en uw partner mag tot 120% van het minimum. Let ook op het vermogen van u en uw partner. De normbedragen daarvoor staan op de pagina zorgverzekering op deze site. Op deze pagina staat ook meer informatie over de collectieve zorgverzekering. Kunt u 12 december niet komen? U kunt voor hulp bij aanvragen ook naar de Formulierenhulp. Kijk voor meer informatie op deze link naar thuisinformatie.info. De Formulierenhulp geeft geen advies over de pakketkeuze van de zorgverzekering.  

Kosten energie

Dit jaar kunt u ook informatie krijgen om op energie- en zorgkosten te besparen. Op de 12e zijn ook de energiecoaches aanwezig. Ook kunt u meer info krijgen over de witgoedregeling van de gemeente. De energiecoach geeft u gratis tips om te besparen op uw energiekosten. U kunt meteen een afspraak maken, zodat de coach bij u langskomt met een gratis box met energiebesparende producten. Ook voor hulp bij de aanvraag van een energiezuinige wasmachine, koelkast of koelvriescombinatie, kunt u terecht op deze informatiedag. Dit valt onder de witgoedregeling. 

Welk pakket?

CZ en VGZ bieden beide 3 zorgpakketten aan. Welk zorgpakket u kiest, hangt af van uw zorgbehoefte. Er is zelfs een pakket, waarbij het eigen risico is meeverzekerd. Zo krijgt u geen onverwachte rekeningen meer. Het voordeel van de collectieve zorgverzekering is, dat de gemeente meebetaalt aan uw premie en u krijgt vaak extra vergoedingen. Meedoen betekent dus minder betalen voor meer zorg. 

Ondersteuning 

Weet u nu al dat u begin 2024 noodzakelijke medische kosten moet maken? En worden deze kosten niet of deels vergoed door uw zorgverzekering? Kom dan naar de informatiedag en stel uw vragen aan het Tilburgs Ondersteuningsfonds (TOF). Misschien kan het TOF helpen bij het betalen van deze kosten, als u zelf geen geld hebt om deze kosten te betalen. 

Heeft u vragen over uw zorgpolis, vergoedingen, betalingen of het eigen risico? Of wilt u advies over welk zorgpakket het beste bij u past. Neem contact op met de verzekeraar. 

  • CZ  
    of bel met: 088 - 555 77 77 
  • VGZ
    of bel met: 0800 - 40 10 15