logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Evelien Kostermans geïnstalleerd als nieuwe wethouder

21 november 2023

Op maandag 20 november benoemde de gemeenteraad Evelien Kostermans (40) als nieuwe wethouder namens haar partij GroenLinks. Vanaf 2 december neemt zij het stokje in het college van burgemeester en wethouders over van Esmah Lahlah.

Esmah Lahlah vertrekt na de verkiezingen naar de Tweede Kamer. Sinds 2017 was Kostermans raadslid namens GroenLinks in de Tilburgse gemeenteraad, vanaf 2018 als fractievoorzitter. 

Portefeuille

Evelien Kostermans heeft in het college de portefeuilles Bestaanszekerheid, Maatschappelijke participatie, Jeugd en Kansengelijkheid, Sociale basis, Emancipatie, Diversiteit en Inclusie, Taal- en laaggeletterdheid, Groen en Water in en om de stad, Klimaatadaptatie en Natuur- en landschapsontwikkeling. Ook is ze zesde locoburgemeester, wijkwethouder van Tilburg-West (wijken Het Wandelbos, De Blaak, De Reit, Zorgvlied en Het Zand) en projectwethouder voor het Kenniskwartier. 

Opleiding en werk

Kostermans ronde in 2007 haar bachelor Sociale Psychologie af en behaalde in 2010 haar master in Social and Behavioral Sciences aan Tilburg University. In 2016 promoveerde ze bij het Donders Centre for Cognition / Behavioral Science Institute aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het onderwerp 'Risky decision making: Individual differences and dynamic aspects of real-life risk situations'. Vanaf 2017 werkte ze als strategisch adviseur bij de gemeente Helmond.