logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Flexflitser naar Burgemeester Bechtweg

23 juni 2023

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag 22 juni de flexflitser verplaatst. Deze mobiele flitspaal staat de komende twee maanden aan de Burgemeester Bechtweg. De afgelopen twee maanden stond de flexflitser aan de Ringbaan-Zuid. 

De flexflitser registreert overtredingen van de maximum snelheid. De boetes hiervoor worden automatisch verstuurd aan de overtreder. Op diverse wegen in onze gemeente is de verkeersveiligheid in gevaar, doordat er vaak te hard wordt gereden. De flexflitser moet daar verandering in brengen en de verkeersveiligheid vergroten. Ondanks dat de flexflitser maar twee maanden aan de Ringbaan-Zuid heeft gestaan, daalde de snelheid op dat gedeelte met ongeveer 5 kilometer per uur ten opzichte van februari en maart van dit jaar. 

Meer plekken

Na de Burgemeester Bechtweg krijgt de flitser weer een andere plek in onze gemeente. Daarna gaat de flexflitser nog naar een andere locatie. Dat kan ook buiten Tilburg zijn. De gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie kiezen de locaties. 

Meer informatie 

In de gemeente Tilburg zijn er al eerder mobiele flitspalen gebruikt, bijvoorbeeld op de Paleisring, de Hart van Brabantlaan en de Bredaseweg. Dit was onderdeel van een landelijke proef van het Openbaar Ministerie. Deze proef was een succes: er werd op deze locaties aanzienlijk minder hard gereden.