logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Geen uitpubliek bij Willem II - FC Den Bosch

19 september 2023

Op 15 oktober 2023 wordt de wedstrijd Willem II – FC Den Bosch gespeeld. Bij deze wedstrijd zijn supporters van FC Den Bosch niet welkom. De aanleiding hiervoor zijn de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd in Tilburg op 7 oktober 2022.

Dit besluit is genomen door de Tilburgse voetbalvierhoek. Dat is het overleg tussen de burgemeester, Openbaar Ministerie, politie en Willem II. De burgemeester van Den Bosch is over dit besluit geïnformeerd.

Het besluit van de voetbalvierhoek volgt op de gang van zaken rond de wedstrijd tijdens het vorige seizoen, op vrijdag 7 oktober. Bij die ontmoeting tussen Willem II en FC Den Bosch deden zich ongeregeldheden voor, ondanks extra veiligheidsmaatregelen. Dat gebeurde zowel tijdens het vervoer vanuit Den Bosch naar Tilburg, als bij aankomst bij het stadion als tijdens de wedstrijd zelf.

De wedstrijd werd lange tijd stilgelegd en het uitvak werd ontruimd. Daarna is de wedstrijd hervat. Vooral supporters van FC Den Bosch hebben zich misdragen. Om herhaling van vorig jaar te voorkomen, heeft de voetbalvierhoek besloten geen uitpubliek toe te laten. 

Dit besluit van de Tilburgse voetbalvierhoek geldt vooralsnog alleen voor dit seizoen, inclusief eventuele bekerwedstrijden en/of play-offs in Tilburg tegen FC Den Bosch.