logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Herdenkingen in Tilburg op 4 mei

29 april 2024

Op 4 mei herdenken we in onze gemeente iedereen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog om het leven is gekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Ook dit jaar zijn er herdenkingen op verschillende locaties.

Om 14:00 uur is er een herdenking op het Ereveld, begraafplaats Gilzerbaan. Hier worden 76 omgekomen militairen herdacht. Dit jaar is er in het bijzonder aandacht voor de omgekomen leden van de 6223 Bomb Disposal Flight van de Royal Air Force.

Dodenherdenking Tilburg 

Om 19:00 uur is er een herdenking in de Sint-Dionysiuskerk (Heikese kerk). Hier wordt gezongen door Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia en Roxy Westerhuis (leerling van het Koning Willem II College). Ook wordt een overweging voorgedragen door publicist Paul Spapens en spreekt burgemeester Theo Weterings.

Vrijheidspark  

Aansluitend aan de bijeenkomst in de kerk wandelen de bezoekers onder begeleiding van de Dutch Pipes and Drums naar het Vrijheidspark achter het Factorium. Daar sluiten ze aan bij de bezoekers die zich al verzameld hebben voor de 2 minuten stilte om 20:00 uur. In het Vrijheidspark worden daarna kransen en bloemen gelegd.

Het hele programma rondom herdenken en vieren vind je op de website www.wijherdenkenenvieren.nl