logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Heropening Willemsplein zaterdag 8 juli

04 juli 2023

Op zaterdag 8 juli a.s. vieren we samen met de stad de heropening van het Willemsplein dat een stuk groener is. Er is een feestelijk programma vol muziek en dans nemen we het plein opnieuw in gebruik.

Het Willemsplein is een plek waar je in de luwte van de binnenstad even op adem kunt komen, elkaar kunt ontmoeten en vanaf volgend jaar zomer volop kunt genieten van muzikaal talent, grote en kleine evenementen en natuurlijk de markt. De officiële heropening van het plein wordt zaterdag om 12:00 uur gedaan door burgemeester Weterings.

Stick-Stock

Er zijn de hele dag activiteiten en muzikale optredens op het Willemsplein en in het paleis-raadhuis. Kom genieten van diverse muzikale talenten of van Stick-Stock; een unieke combinatie van dans en circus. Doe mee met een workshop tekenen, salsa dansen of kom lekker loungen op het plein. In het paleis-raadhuis vind je een foto expositie over het Willemsplein, kun je een trouwjurk passen en bekijk je de plannen voor de nieuwe invulling van het paleis-raadhuis. Maar er is nog meer te zien en te doen. Je vindt het totale programma op de pagina Stadsforum op deze website.

Tweede fase na de zomer

De herinrichting van het Willemsplein is fase 1 Stadsforum. Inmiddels is de voorbereiding van fase 2 ook al gestart (verleggen kabels en leidingen). Na de zomer starten de werkzaamheden voor de 2e fase Stadsforum. Het gaat daarbij om het gebied van de Katterug tot de kop van de Schouwburgpromenade. Voor de zomer 2024 zijn ook deze werkzaamheden klaar. De plannen voor fase 3 Stadsforum (plannen omgeving Louis Bouwmeesterplein) zijn nog in ontwikkeling.