logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Meer dan 1 miljoen subsidie voor 31 evenementen in 2024

01 december 2023

31 evenementen die in 2024 of in de jaren daarna gehouden worden, krijgen subsidie van de gemeente. 20 organisatoren krijgen een éénmalige subsidie voor 2024 en 11 organisatoren krijgen een subsidie voor 2024 t/m 2027. Het subsidiebedrag voor evenementen in 2024 is 1.024.000 euro.

Dit bedrag is exclusief de subsidie voor de kleinschalige (wijk-)evenementen, de sinterklaasintochten, carnaval en avondvierdaagsen en het budget studentenevenementen. Daarvoor is een ander potje beschikbaar.

Verbinding

Evenementenorganisatoren kunnen ieder jaar subsidie aanvragen. Met de evenementensubsidie wil de gemeente evenementen steunen die bijdragen aan verbinding, talentontwikkeling, goed zijn voor de economie en die nationaal of internationaal opvallen.  

Bruisend

Wethouder Maarten van Asten: “Tilburg is een bruisende en inclusieve stad, en het grote aantal aanvragen voor evenementensubsidie illustreert dat. Ik ben er trots op dat er zoveel energie en ondernemingszin is in onze stad en de dorpen. Met de toekenning van de 31 subsidies hopen we daar een steentje aan bij te kunnen dragen. Zodat Tilburg een gevarieerd aanbod aan evenementen heeft voor zowel onze eigen inwoners als voor bezoekers van buiten de stad.”

Zeepkistenrace

In 2024 komt er een nieuw evenement op de Burgemeester Brokxlaan: de Zeepkistenrace. Voor deze race bouwen teams zelf een voertuig. Daarmee volgen ze een parcours met hindernissen. Daarnaast krijgt een aantal typisch Tilburgse evenementen dat beeldbepalend is voor de stad een bijdrage vanuit de gemeente: o.a. de CZ Tilburg Ten Miles, Kaapstad Tilburg, het Roadburn Festival, het Draaimolen Festival, de Reeshof Muzenconcerten en de Meimarkt. 

De gemeente verleent niet alleen de subsidie. Ze denkt ook mee met de organisatoren over zaken als logistiek, verkeer en veiligheid. Denk aan het faciliteren van fietsenstallingen en wegafzettingen, maar ook over de veiligheid op een evenement en de zorg voor genoeg voorzieningen zoals toiletten. 

Evenementenkalender

Het overzicht van de evenementen in 2024 staat vanaf eind december op de pagina evenementenkalender op deze site.