logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Meer groen, spelen en ontmoeten in Groenewoud 

12 oktober 2023

In Groenewoud wordt de komende maanden met kinderen en buurtgenoten gewerkt aan een fijne, groene plek waar ‘spelen, natuur en ontmoeten’ centraal komen te staan. De gemeente werkt hiervoor samen met Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG.

Het Silvrettapark (''de onbenutte groene parel'') moet een plek worden waar kinderen creatief kunnen spelen, buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten en iedereen lekker kan bewegen. Dat is belangrijk voor een gezonde buurt. Jantje Beton heeft 67.500 euro beschikbaar gesteld voor de plannen. De gemeente legt daar hetzelfde bedrag bij. 

Gezonde leefomgeving 

Wijkwethouder Yusuf Çelik: ”In Tilburg werken we samen met partners aan een gezonde leefomgeving voor alle inwoners. Groenewoud is de eerste Tilburgse wijk die meedoet met Het Gezonde Buurt-project van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Het is een echt doe-project waarbij alle bewoners, van jong tot oud, vanaf het begin meedenken over wat er beter kan in hun buurt op het gebied van natuur, spelen, bewegen en ontmoeten. Bovendien past het naadloos in de ambities uit het onlangs gemaakte toekomstplan voor Groenewoud: daarin staat de wens om samen met bewoners en partners het Silvrettapark tot een prettige plek voor iedereen te maken.” 

Bibliotheek in de wijk 

De wijk Groenewoud is in ontwikkeling. Vorige maand werd bekendgemaakt dat er een proeftuinbibliotheek komt in boerderij Paulussen. Een oud en karakteristiek pand naast basisschool de Alm. Daarmee wordt de bibliotheek voor een hoop mensen beter bereikbaar. Hiervoor is ongeveer 440.000 euro subsidie beschikbaar vanuit het Rijk. Over de invulling van de bibliotheek gaan gemeente en partners in gesprek met inwoners: ''Wat is er nodig, waar is behoefte aan?'' 

Meer informatie 

Er zijn al meer dan 20 Gezonde Buurten in Nederland en de ambitie is om er in 2024 negen te ontwikkelen. Groenewoud is er als eerste Tilburgse wijk daar één van.

Meer weten over Gezonde Buurten? Kijk op www.gezondebuurten.nl.  
Meer weten over de plannen voor Groenewoud? Kijk dan op de pagina Groenewoud op deze website.