logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Nederlandse Veteranendag op 24 juni in Den Haag

23 juni 2023

Zaterdag 24 juni is de landelijke Nederlandse Veteranendag in Den Haag. Een nationaal evenement waar heel Nederland zijn meer dan 100.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Veteranen op de Regionale Veteranendag

(Foto: Joris Buijs)

Door de verbouwing op het Binnenhof zijn verschillende deelprogramma's op andere plekken dan normaal. Er is een ceremoniële opening in de Koninklijke Schouwburg. De medaille-uitreiking op het Binnenhof verhuist naar het Lange Voorhout. Daar, voor museum Escher, krijgen zo’n 70 veteranen hun medaille opgespeld voor hun recente inzet. Het defilé wordt als vanouds afgenomen door koning Willem Alexander aan de Kneuterdijk en het Malieveld blijft het centrale punt van de dag. Van de opvang van alle veteranen in de vroege ochtend en het samenstellen van het defilé rond de lunch tot het afsluitende feest met livemuziek en een drankje. Iedereen is de hele dag welkom op het Malieveld en langs het defilé, ook niet-veteranen. Er is genoeg te zien. In totaal worden ongeveer 80.000 bezoekers verwacht waaronder veel veteranen met hun begeleiding. Meer informatie op veteranendag.nl.

Regionale Veteranendag

Tilburg is dankbaar voor de inzet van alle veteranen in onze gemeente. De Regionale Veteranendag, georganiseerd door Stichting Veteranen Hart van Brabant, is dit jaar op zaterdag 28 oktober in Dongen.