logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Niet te hard rijden levert geld op voor Udenhout

17 november 2023

De Brabantse Snelheidsmeterspaarpot staat 3 weken lang in de Kreitenmolenstraat in Udenhout. Hoe meer automobilisten zich in deze straat aan de maximumsnelheid houden, hoe meer geld er naar een Udenhouts project gaat.

In de Kreitenmolenstraat mag maximaal 30 kilometer per uur worden gereden. De Snelheidsmeterspaarpot is van de provincie Noord-Brabant. Deze omgekeerde flitspaal vergroot de verkeersveiligheid. En hij maakt mensen op een positieve manier bewust van hun gedrag in het verkeer. De Snelheidsmeterspaarpot beloont namelijk goed rijgedrag, in plaats van dat hij flitst waardoor automobilisten een boete kunnen krijgen.

Spaarpot spekken

Iedere automobilist die in de Kreitenmolenstraat niet harder rijdt dan de maximumsnelheid, zorgt voor 1 eurocent in de spaarpot. De Snelheidsmeterspaarpot laat dat direct zien. Met het totaalbedrag ondersteunt de gemeente Tilburg een project in Udenhout. De Dorpsraad Udenhout kiest het project.

Verkeersveiliger

Verkeerswethouder Rik Grashoff gaf het startsein: “In de Kreitenmolenstraat rijden veel auto’s en helaas wordt er te vaak te hard gereden. Samen met Dorpsraad Udenhout werken we aan een plan om heel Udenhout verkeersveiliger te maken. Maar uiteindelijk speelt het menselijke gedrag daar een belangrijke rol bij. Daarom vinden we dit een goede actie en hopen we dat veel automobilisten hieraan bijdragen. Dan zorgen wij samen met de Dorpsraad voor een goede besteding van de opbrengst.”