logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Subsidieregeling Jongerencultuur 2023-2024

21 juli 2023

De gemeente Tilburg introduceert de Subsidieregeling Jongerencultuur voor de jaren 2023 en 2024. Vanaf vandaag kunnen cultuurprofessionals en culturele organisaties die zich richten op kunst en cultuur voor of door jongeren de subsidie aanvragen.  

Het doel van de Subsidieregeling Jongerencultuur is om jongeren tussen de 14 en 27 jaar in Tilburg te helpen hun eigen culturele identiteit te ontdekken door middel van kunstzinnige activiteiten en creatieve plekken. Kunst en cultuur zijn erg belangrijk voor jongeren, omdat het ze helpt zelfbewust, creatief sterk te worden, om de wereld beter te begrijpen en een eigen identiteit en een eigen mening te vormen.

De subsidie is bedoeld voor allerlei soorten cultuur die passen bij wat jongeren in Tilburg leuk vinden en willen doen, zoals schilderen, toneelspelen, films maken, schrijven, erfgoed ontdekken, ontwerpen, gamen, digitale kunst en mode, en andere nieuwe en creatieve vormen.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moeten de activiteiten plaatsvinden binnen de gemeente Tilburg en gericht zijn op kunst en cultuur in de vrije tijd voor jongeren of door jongeren. Zowel individuele kunstenaars als organisaties kunnen de subsidie aanvragen.

Aanvraag indienen

Je kunt je aanvraag indienen tot 31 december 2024 via jongerencultuur@tilburg.nl. Het totale budget voor deze regeling is € 200.000,- per jaar, en een individuele aanvraag kan maximaal € 24.999,- bedragen. De subsidieaanvragen worden beoordeeld op basis van criteria die passen bij wat jongeren in Tilburg willen en nodig hebben.