logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Omgeving coffeeshop Caza aangewezen als veiligheidsrisicogebied

12 april 2024

De burgemeester heeft de omgeving rond Coffeeshop Caza aan de Gasthuisring aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie preventief mag fouilleren in dit gebied.

Het besluit om de omgeving rond Caza aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied volgt na verschillende aanslagen op de coffeeshop in de afgelopen periode. Het besluit is genomen in overleg met de lokale driehoek, het overleg tussen de burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie.  

Wilhelminapark

Het veiligheidsrisicogebied geldt ook voor het Wilhelminapark. Dit park ligt aan een uitvalsweg van de coffeeshop. Bovendien waren in het park in de afgelopen periode verschillende incidenten. Daarom werd eerder al besloten om cameratoezicht te plaatsen in het Wilhelminapark.  

Veiligheidsrisicogebied  

Het veiligheidsrisicogebied omvat de volgende straten: Philips Vingboonsstraat, Dudokhof, Wilhelminapark, Gasthuisring, Lange Nieuwstraat, Fraterstraat, Burgemeester Brokxlaan, Spoorlaan, Hart van Brabantlaan, Talent Square, Sint Ceciliastraat, Jan Heijnsstraat.  

Periode van 6 maanden

Het veiligheidsrisicogebied geldt voor een periode van 6 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging. Indien de noodzaak vervalt, kan het besluit worden ingetrokken.