logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Onderzoek naar leefbaarheid in Tilburg

04 oktober 2023

Tilburg vindt het belangrijk dat inwoners kunnen wonen, werken, spelen en verblijven in een prettige omgeving. Daarom onderzoekt de gemeente wat inwoners van de gemeente Tilburg vinden. Ongeveer 70 duizend huurders en woningeigenaren in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel krijgen binnenkort een uitnodiging in de bus of ze mee willen doen met dit online onderzoek.

Het onderzoek gaat over de leefbaarheid in uw buurt. Het wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente en drie Tilburgse woningcorporaties. In de vragenlijst staan onder meer vragen over veiligheid, sociale contacten, vervuiling, onderhoud van wegen en groen en de kwaliteit van de voorzieningen in de buurt.

Uitkomsten begin 2024 bekend

Tweederde van alle huishoudens in de stad krijgen een uitnodiging om deel te nemen. De uitkomsten van de vragenlijst zijn begin 2024 bekend. Aan de hand van de resultaten van het onderzoek kunnen de gemeente en de woningbouwcorporaties actie ondernemen om de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren. Daarom hoopt de gemeente dat de inwoners die de uitnodiging krijgen om de Lemon enquête in te vullen, hun mening willen doorgeven. In het onderzoek van 2021 gaven bewoners gemiddeld een 7,2 als totaalcijfer voor hun buurt. De voorgaande resultaten (2017, 2019 en 2021) voor alle wijken en buurten in Tilburg staan op lemontilburg.nl.