logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Op wie ben jij trots?

21 juni 2023

Tilburg is trots op inwoners die zich inzetten voor anderen of voor de samenleving. Ken jij een kind of jongere, een vrijwilliger (27+), een groep vrijwilligers of een vrijwilligersorganisatie die iets bijzonders doet voor een ander of voor de stad? Ga dan naar jouwtrots.nl om ze voor te dragen voor een jeugdlintje of een vrijwilligersprijs. 

Mupi met twee foto's van jongeren

Jezelf inzetten voor anderen of voor de samenleving. Soms begint dat al op jonge leeftijd. En dat waarderen we als VrijwilligersTilburg en de gemeente Tilburg. Daarom reiken we in Tilburg jaarlijks Jeugdlintjes (tot 18 jaar), de Jongerenvrijwilligersprijs (18-27 jaar), de Vrijwilligersprijs (27+) en een prijs voor een vrijwilligersorganisatie- of groep uit. Die inzet voor een ander of voor de samenleving kan iets groots zijn of iets kleins. Denk bijvoorbeeld aan de buurjongen die wekelijks zwerfafval opruimt in de wijk, het nichtje dat vrijwilliger is bij de kindertelefoon of die jongen bij de club die zo vaak leuke activiteiten organiseert.  

Voorbeeld voor anderen 

Burgemeester Theo Weterings over kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten: “Deze kinderen en jongeren zijn een voorbeeld voor anderen en verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Onze stad wordt dankzij hun bijdrage nog mooier en daar mogen ze heel trots op zijn. Net als wij dat zijn op hen.” Ook wethouder Esmah Lahlah (Jeugd) is trots op deze jonge inwoners: “Zó jong en nu al zo maatschappelijk betrokken, daar verdienen ze onze waardering voor. Bovendien inspireert het andere kinderen en jongeren om zich in te zetten voor een ander. Daarom is het belangrijk om kandidaten voor een onderscheiding aan te melden.”  

Aanmelden 

Ken jij iemand die een Tilburgs Jeugdlintje, de Jongerenvrijwilligersprijs, de Vrijwilligersprijs of de prijs voor een organisatie of groep verdient? Laat ons dan weten wie ‘jouw Trots’ is! Aanmelden kan tot en met 18 september via jouwtrots.nl. Een jury beoordeelt de aanmeldingen en kijkt wie een Jeugdlintje krijgt of wie genomineerd wordt voor een Vrijwilligersprijs. De genomineerden staan 7 oktober in het Brabants Dagblad. De uitreiking van al deze onderscheidingen is in november 2023. Jouwtrots.nl is een initiatief van VrijwilligersTilburg en de gemeente Tilburg.