logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Oud en nieuw: shows en lokale evenementen

22 september 2023

Tilburg zet tijdens de komende jaarwisseling in op lokale initiatieven. Daarom stelt de gemeente subsidies tot 7.500 euro beschikbaar voor evenementen in de wijken en dorpen. Samen met jaarwisselingsshows moeten die zorgen voor een feestelijke oud & nieuw. Vuurwerk afsteken is niet langer toegestaan.  

In mei stemde een ruime meerderheid van de gemeenteraad in met de plannen om de jaarwisseling in de gemeente Tilburg in de toekomst op een andere manier te vieren. De wensen en ideeën van inwoners staan daarbij centraal. 

Professionele lichtshows  

Tijdens de komende jaarwisseling organiseert de gemeente Tilburg jaarwisselingsshows in de Piushaven en het Reeshofpark. Hier kunnen inwoners elkaar ontmoeten en gezamenlijk aftellen naar het nieuwe jaar, met om 19.00 uur en 00.00 uur op beide locaties een show. De jaarwisselingsshows zijn een combinatie van lichten, lasers en professioneel vuurwerk die samen zorgen voor een indrukwekkend spektakel. 

Nieuwjaarsfeest voor alle Tilburgers 

Naast de professionele lichtshows kunnen Tilburgers zelf activiteiten organiseren die bijdragen aan een gezellige en feestelijke jaarwisseling in de gemeente. Van een E-sports toernooi voor de jeugd tot silent disco en van een eindejaarsbingo tot een expositie rond het thema oud & nieuw. De gemeente staat open voor alle ideeën die helpen om van oud & nieuw een feest te maken in alle dorpen en wijken. Per activiteit is er tot 7.500 euro subsidie beschikbaar. 

Heeft u een goed idee? 

Heeft u een goed idee om samen met de buurt of wijk de jaarwisseling te vieren? Stuur uw idee zo snel mogelijk naar nieuwjaar@tilburg.nl. Evenementenbureau Montopinto helpt organisatoren om de subsidieaanvraag voor te bereiden en een succesvolle activiteit te organiseren. Vanaf 1 oktober 10:00 uur kunnen organisatoren van activiteiten de subsidie aanvragen bij de gemeente.

  • Lees meer op de pagina Nieuwjaar in Tilburg.