logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Paspoortpiek in Nederland: verleng uw reisdocument zo vroeg mogelijk

05 februari 2024

Verloopt uw paspoort of uw identiteitskaart dit jaar? Verleng dan uw reisdocument het liefst zo snel mogelijk.

Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig in plaats van 5 jaar. De eerste reisdocumenten met de nieuwe geldigheid verlopen vanaf dit jaar. Sowieso vernieuwen veel mensen in de periode voor de zomervakantie hun reisdocumenten. Dit kan leiden tot grote drukte op het gemeentehuis.

Plan op tijd een afspraak om uw reisdocument te vernieuwen

De precieze piek is lastig te voorspellen, omdat mensen zelf bepalen wanneer ze hun reisdocument vernieuwen. En ook het verwerken van alle aanvragen kan vertraging oplopen. De normale levertijd van 5 werkdagen kan dan enkele dagen uitlopen. Maak dus ruim op tijd een afspraak voor een nieuw paspoort of identiteitskaart. Hiermee kunt u de drukte voor zijn en heeft u op tijd een nieuw reisdocument.

Stadswinkels Noord en Reeshof weer hele dagen open

De gemeente bereidt zich voor door extra personeel in te zetten en ruimere openingstijden. Stadswinkels Reeshof en Noord zijn vanaf 4 maart weer hele dagen open. Op deze website ziet u wat de wachttijden zijn op dit moment.

Afspraak maken

Maak voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart een afspraak. Dat kan online of telefonisch via 14 013. Let goed op dat u alle benodigde spullen meebrengt.