logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Ren door Tilburgse straten met de nieuwe game: Sprint Van Je Leven

04 september 2023

Sprint Van Je Leven is een nieuwe game waar sport en gaming samenkomen. Spelers van de game worden gemotiveerd om de fysieke ‘sprint van je leven’ te ervaren tijdens het finale evenement op 21 oktober 2023 midden op het Pieter Vreedeplein. 

De game is een samenwerking van de gemeente met BrabantSport en Techonomy. In deze game verandert Tilburg in een digitale wereld, waar sport en gaming samenkomen. De lancering is het startschot van een nieuw concept met een combinatie van online en fysiek sporten.  

Beweging 

Met de game willen BrabantSport en de gemeente de jeugd in en rondom Tilburg op een leuke en interactieve manier in beweging te krijgen. Spelers rennen een digitale race tegen de klok door de straten van Tilburg met iconische (sport)locaties en hoogtepunten in Tilburg, zoals bijvoorbeeld het Koning Willem II stadion, de Sint-Jozefkerk en het station. Door een persoonlijke highscore neer te zetten, klimmen spelers omhoog op het scorebord, waarop ze kunnen zien hoe ze scoren in vergelijking met hun buurtgenoten. De meest fanatieke spelers verzekeren zichzelf van een plek in het fysieke finale evenement op het Pieter Vreedeplein op 21 oktober. Tijdens de finale is iedereen welkom om zelf ook dé sprint van je leven te ervaren.  

Evenement 

Tijdens de finale op het Pieter Vreedeplein wordt de connectie gelegd tussen de digitale en fysieke wereld. Deelnemers kunnen over een sprintbaan rennen die midden op het plein ligt. Met behulp van geavanceerde technologieën wordt de fysieke 'Sprint van je leven' van elke finalist vastgelegd in een gepersonaliseerde video met real-time statistieken van hun topprestatie. De game is geen vervanging van sport maar wordt juist ingezet als aanjager van fysieke sport. “De game maakt het mogelijk om heel veel doelgroepen die wellicht de weg naar reguliere sporten niet zo makkelijk vinden, te activeren en te enthousiasmeren. Dat daarbij Tilburg als stad een hoofdrol speelt, is natuurlijk heel mooi meegenomen”, aldus een trotse Maarten van Asten, wethouder Sport. 

Een van de ambassadeurs van de game is de Tilburgse influencer en straatvoetballer atleet Nasser el Jackson, die de gemeenschappelijke doelstelling van BrabantSport en gemeente Tilburg deelt: Zoveel mogelijk jeugd stimuleren van de bank af te komen om fysiek in beweging te zijn.

Belangrijk is daarom dat niet alleen de game, maar ook het evenement toegankelijk is voor iedereen: “We hebben er bewust voor gekozen om zowel in de game als tijdens het fysieke finale evenement geen winnaars of verliezers aan te wijzen op basis van fysieke capaciteiten of prestaties. Hierdoor heeft iedereen de kans om de sprint van hun leven te ervaren.” aldus Mathijs Timmer van BrabantSport. 

Ren zelf nu ook door de virtuele straten van Tilburg, de ‘Sprint Van Je Leven’ game is te spelen via: sprintvanjeleven.nl.