logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Rolstoelroute in Stadsbos013 geopend

03 oktober 2023 Nieuws duurzamertilburg

Stichting Toegankelijk Tilburg en de gemeente Tilburg openden 27 september een rolstoelroute in Stadsbos013. De rolstoelroute loopt door de Oude Warande.

De route is een initiatief van Stichting Toegankelijk Tilburg. Doel is om Stadsbos013 toegankelijker te maken voor bezoekers met een lichamelijke beperking. 

Gevarieerde route 

De rolstoelroute is een mooie groene, gevarieerde route van 3 km lang. De route loopt niet alleen over de hoofdpaden van het historische sterrenbos, maar ook over slingerende paden. Paden die de Oude Warande op een meer avontuurlijke manier doorkruisen. De route begint en eindigt bij het infobord op de parkeerplaats bij Auberge du Bonheur. Bordjes met lichtgroene pijlen en een rolstoel bewegwijzeren de rolstoelroute. 

Toegankelijk Stadsbos013 

Rob Vereijken, expeditieleider van Stadsbos013 opende de route op 27 september. Daarna vertelde Francis Meulendijks – Van den Ring, directeur van Stichting Toegankelijk Tilburg, over het belang van voorzieningen voor mensen met een beperking. Deze rolstoelroute is een goed voorbeeld van een voorziening voor mensen met een beperking. Zo kunnen steeds meer mensen Stadsbos013 zelf beleven.