logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Stadsforum fase 2 gestart

12 januari 2024

Maandag 8 januari is aannemer Gebr. Van Kessel begonnen met de tweede fase van het Stadsforum. Het gaat om het gebied vanaf de Katterug tot aan de kop van de Schouwburgpromenade.

Tijdens de werkzaamheden is het gewoon elke zaterdag markt op en rond het Koningsplein, maar wellicht staan marktkramen tijdelijk op een andere plek of is de looproute net even anders dan normaal. De oversteek bij de Katterug blijft ook. Op zaterdag zijn hier verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Het verkeer op de Paleisring en de Schouwburgring merkt hier in eerste instantie weinig van. Later in het jaar, van 11 t/m 26 mei, worden de Paleisring en het Stadhuisplein wel afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 12 juli 2024. 

Archeologische werkzaamheden

Bij de Oude Markt zijn archeologische werkzaamheden, om meer te weten te komen over de historie van deze plek, de eerste bebouwing en bewoners van onze stad. Klinkt dit interessant? Kom dan op donderdag 18 of 25 januari even langs, want dan geeft de stadsarcheoloog om 15:00 uur een toelichting op locatie. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Blijf op de hoogte

Vanaf half februari is er een Stadsforum pop-up informatiecentrum bij de Beljon Fontein naast het Willemsplein. Naast meer informatie over de werkzaamheden, is hier ook te zien wat het resultaat is van de eerste archeologische opgraving bij de Oude Markt. Bovendien is er een doorkijkje naar andere projecten in de omgeving, zoals Koningswei en de Parkring. 

Ook via de gratis Bouwapp kunt u op de hoogte blijven van deze werkzaamheden. Vergeet niet op volgen te klikken.  

Stadsforum

In 2024 ontstaat in de ruimte tussen de Schouwburg, concertzaal met kunstcluster, Factorium, Heikese kerk, het Kantongerecht, het Paleis en Stadhuis een levendig plein: het Stadsforum. Hier is ruimte voor de markt, de kermis en andere grote en kleine evenementen. De aanleg van het Willemsplein en het Stadhuisplein (bij de ingang van het Stadhuis) zijn al klaar.

Meer informatie over het Stadsforum staat op de pagina Stadsforum op deze site.