logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Start campagne hospitaverhuur 

18 juli 2023

Vanwege de grote woningnood in Tilburg start Hospi Housing, samen met gemeente Tilburg, Fontys en Tilburg University, een campagne om hospitaverhuur te stimuleren. Het doel is om in 2 jaar 200 studenten aan een kamer te helpen.

Het kamertekort in Tilburg is groot. Tegelijkertijd is er ook een grote groep mensen met een kamer over in huis. Hospi Housing is het grootste hospita platform van Nederland. Zij bieden een oplossing voor de woningnood door kamerzoekers te koppelen aan lokale hosts en gastgezinnen. 

Hospitaverhuur kan bovendien een bijdrage leveren tegen eenzaamheid en biedt verhuurders extra financiële steun. Uit ervaring is gebleken dat het verhuren van een kamer positieve effecten heeft op het welzijn van zowel de host als student.  

Campagne 

Met een campagne in Tilburg zetten de betrokken partijen samen een volgende stap om met hospitaverhuur een oplossing te bieden in de strijd tegen de woningnood. Het doel van de samenwerking in Tilburg is om over 2 jaar 100 studenten op jaarbasis te matchen aan lokale gastgezinnen en hosts. Hiermee bouwt Tilburg aan een duurzame en sociale oplossing voor de woningnood.

Joost Bokkers van Hospi Housing: “Als oud-student aan Tilburg University weet ik hoeveel Tilburg te bieden heeft. Het is een fantastische plek om te wonen en studeren. Wij zijn erg blij dat Hospi Housing door hospitaverhuur meer studenten de kans kan geven op een fijne plek om te wonen en een goede start van de studie te bieden.’’ Ook wethouder Yusuf Çelik (Wonen) is blij met de campagne: “Hospita-verhuur draagt bij aan het verminderen van de druk op de woningmarkt voor studenten. Bovendien kunnen we zo voorzien in de behoefte van inwoners aan sociaal contact. Wat ons betreft dus een win-win-situatie.“

Hospitaverhuur in Tilburg

In Tilburg mag je aan 2 personen vergunningvrij kamers verhuren als je er zelf ook woont. Het maakt niet uit of je in een koop- of huurwoning woont. Wil je meer weten of heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem contact op met Hospi Housing via info@hospihousing.com

Hospi Housing maakt persoonlijk kennis met alle hosts en gastgezinnen en helpt hen bij het tijdelijk in huis nemen van een student. Tegelijkertijd vertegenwoordigen ze de student, zorgen dat ze niet te veel betalen en dat ze een veilige plek hebben.