logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Start nieuwe fase aanleg Stadsforum

01 december 2023

In het nieuwe jaar start een nieuwe fase van de aanleg van het Stadsforum. Vanaf 8 januari wordt gewerkt aan de weg die loopt van de Katterug tot aan de kop van de Schouwburgpromenade.

De weg krijgt een nieuwe inrichting, het riool wordt aangepakt en de kabels en leidingen worden vervangen. Ook worden de plekken waar de bomen groeien verbeterd en komt er onder grond ruimte voor de opvang van water. Tijdens de eerste fase wordt er ook archeologisch onderzoek gedaan op de Oude Markt. Afhankelijk van het weer duren de werkzaamheden tot en met vrijdag 12 juli 2024. Tijdens het werk wordt in fases gewerkt. Dit om de overlast voor zowel de bewoners, bedrijven als de bezoekers van de binnenstad zoveel mogelijk te beperken. Het autoverkeer kan tijdens de werkzaamheden bijna het hele project gebruik blijven maken van één rijbaan. Omwonenden en bedrijven krijgen een bewonersbrief met daarin meer informatie over het werk.

Afsluiting

Om dit werk goed te kunnen doen, is het helaas nodig om de Paleisring en het Stadhuisplein korte tijd af te sluiten voor autoverkeer. Dat gebeurt van 11 t/m 26 mei. Dit is aanzienlijk korter dan de 8 weken die we eerder hebben gecommuniceerd. Over het werk aan dit deel van de Parkring is een informatieavond in het Stadhuis aan het Stadhuisplein op 18 december van 17:30 tot 20:30 uur. U kunt binnenlopen op een moment dat u schikt. Er zijn medewerkers van de gemeente Tilburg en aannemer Gebr. Van Kessel aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Ook laten wij u graag zien welke maatregelen getroffen worden om voor u het gebied zo leefbaar mogelijk te houden tijdens de werkzaamheden.

Afsluiting Paleisring en Stadhuisplein

In de periode dat de Paleisring en het Stadhuisplein dicht zijn voor autoverkeer wordt gewerkt aan het riool onder de Katterug en in de Bisschop Zwijsenstraat. Hulpdiensten en de bussen kunnen hier wel blijven rijden. 

Info in de BouwApp

Inwoners die info willen over het werk kunnen de gratis BouwApp downloaden. Daarin info over het werk en de mogelijkheid om vragen te stellen of opmerkingen te maken. De app is te downloaden in de App store of in Google Play. Zoek in de app naar: Stadsforum fase 2 om op de hoogte te blijven.   

Stadsforum

In 2024 ontstaat in de ruimte tussen de Schouwburg, concertzaal met kunstcluster, Factorium, Heikese kerk, het Kantongerecht, het Paleis en Stadhuis een levendig plein: het Stadsforum. Hier is ruimte voor de markt, de kermis en andere grote en kleine evenementen. De aanleg van het Willemsplein en het Stadhuisplein (bij de ingang van het Stadhuis) zijn al klaar. Meer informatie over het Stadsforum staat op de pagina Stadsforum op deze site.