logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Subsidie aanvragen voor een klein evenement

28 februari 2024

Organiseert u een kleinschalig evenement in een wijk in Tilburg of in 1 van de dorpen dat gericht is op alle inwoners van deze wijk of dit dorp? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een eenmalige subsidie voor kleinschalige evenementen.

Deze regeling is bedoeld voor evenementen: die een hele wijk of dorp bereiken (een buurtfeest valt hier dus niet onder), gratis toegankelijk zijn, evenementen waar iedereen welkom is, die maximaal 7.500 euro subsidie willen aanvragen (minder mag ook), aansluiten bij de wijkagenda (afstemming met de wijkregisseur is verplicht), die de organisator samen met een culturele of maatschappelijke organisatie uitvoert (ook hiervan moet u bewijs aanleveren) en de evenementen moeten gehouden worden binnen 12 maanden nadat de aanvraag is ingediend.

Aanvragen vanaf 1 maart

De regeling gaat open vanaf 1 maart. Als de subsidie op is, sluit de mogelijkheid om geld aan te vragen. Er is een subsidie van 100.000 euro beschikbaar. Meer informatie staat op de pagina 'toelichting aanvraag evenementen' op deze site.