logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Subsidie Samen voor bestaanszekerheid 

17 januari 2024

Heeft u een goed idee om armoede in Tilburg te bestrijden? Dan kunt u hiervoor subsidie aanvragen via de regeling Samen voor Bestaanszekerheid.

Per jaar kunnen organisaties of inwoners tot 25.000 euro aanvragen. Dit kan vanaf nu voor 2024, tot de subsidiepot leeg is. De totale subsidiepot bedraagt ruim 168.000 euro. 

Activiteiten 

De gemeente geeft de subsidie voor activiteiten die bijdragen aan het: 

  • Voorkomen of tijdig signaleren van armoede of schulden;
  • Doorbreken van het doorgeven van armoede van generatie op generatie;
  • Aanpakken van de armoedesituatie en zorgen voor financiële rust. 

Denk bijvoorbeeld aan hulp aan inwoners om hun financiën beter op orde te krijgen en te houden. Of aan activiteiten die eraan kunnen bijdragen dat kinderen later geen financiële zorgen hebben.  

Samen met de stad 

“Tilburg heeft helaas veel inwoners die niet vanzelfsprekend kunnen meedoen in onze samenleving omdat ze weinig geld hebben om van te leven”, aldus wethouder Evelien Kostermans van Bestaanszekerheid. “In de stad en dorpen zijn veel organisaties en mensen die zich voor deze inwoners willen inzetten en willen helpen om hun situatie blijvend te versterken. Dat is heel mooi en de subsidieregeling helpt hen hierbij. Samen met de stad staan we voor bestaanszekerheid voor iedereen!” 

Meer informatie en aanvragen 

Op de pagina Subsidie Samen voor Bestaanszekerheid​​​​​​​ op deze site staat meer informatie over de subsidie. Daar kunt u de subsidie ook aanvragen.