logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Tilburg Zingt voor één keer in september

08 maart 2024

Tilburg Zingt is in 2024 voor één keer niet op Koningsnacht op 26 april maar tijdens het openingsweekend van het Stadsforum. De editie 2024 is dit jaar op 21 september. Inwoners zijn van harte welkom om weer volop mee te zingen. In de vorm zoals het hoort. Met voldoende ruimte in de omgeving van het Willemsplein, een gezellig samenzijn en natuurlijk nog steeds met heel veel oranje. 

Er wordt veel gebouwd in de binnenstad. Dat heeft dit jaar consequenties voor het organiseren van Tilburg Zingt tijdens Koningsnacht op 26 april. Tilburg Zingt wil zoveel mogelijk mensen genoeg ruimte geven om het evenement veilig en comfortabel te kunnen bezoeken. Vorig jaar werd uitgeweken naar een alternatieve locatie. Daardoor was er minder ruimte voor bezoekers. Door het werk aan het Stadsforum is er dit jaar helaas te weinig ruimte voor alle bezoekers. Dat vindt de gemeente niet wenselijk. Daarom is er gezocht naar een andere oplossing.  

Thuiskomen op het nieuwe Stadsforum

Het Stadsforum opent in het weekend van 21 september. Met de ruimte tussen de Schouwburg, Concertzaal met kunstcluster, Factorium, Heikese Kerk, het Kantongerecht, Paleis en Stadhuis als levendig plein. Hier is ruimte voor de markt, de kermis en andere grote en kleine evenementen. En dus ook de plek waar Tilburg Zingt zichzelf in alle glorie kan presenteren op 21 september én de komende jaren goed kan landen. Dit jaar wordt dan wel een eenmalig uitstapje naar een andere datum gemaakt. Het is tegelijkertijd een kijkje in de toekomst hoe de komende edities op die plek eruit komen te zien. Weer traditiegetrouw tijdens Koningsnacht op 26 april. Het voelt als thuiskomen op de juiste plek, vlakbij de Stadhuisstraat, waar het ooit allemaal begon.