logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Een hulde aan alle vrijwilligers

07 december 2023

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag. Een dag waarop we onze vrijwilligers en hun onmisbare inzet extra in het zonnetje zetten tijdens het evenement 'VrijwilligersbedankT'. 

Zo’n 1300 Tilburgse vrijwilligers bezoeken vandaag het evenement. Hier worden zij getrakteerd op een film naar keuze met een drankje en popcorn. Onze kersverse wethouder Evelien Kostermans (Vrijwilligersbeleid) ontving alle kanjers met een gezamenlijke boodschap van VrijwilligersTilburg en de gemeente: "Wij zijn heel trots op jullie!" 

Vrijwilligers maken de stad. Ze brengen talloze ideeën tot leven, versterken verenigingen en toveren niet alleen een glimlach op het gezicht bij anderen maar ook bij zichzelf. Aan al die vrijwilligers, die met hun inzet duizenden glimlachjes uitlokken, kopjes koffiedrinken, woorden spreken, knuffels geven, wijze raad delen en uurtjes investeren, willen we op Nationale Vrijwilligersdag onze waardering tonen. 

Wethouder Evelien Kostermans, benadrukte tijdens het evenement de cruciale rol van álle vrijwilligers: "Samen met alle andere vrijwilligers die hier vandaag niet zijn, zijn jullie de stille krachten die onze stad en onze dorpen laten bloeien. Bedankt voor alles wat jullie doen. Jullie maken het verschil."  

'VrijwilligersbedankT' is niet alleen een viering voor de vrijwilligers die voor dit evenement waren aangemeld, maar ook een oproep aan verenigingen, stichtingen en andere organisaties om hun vrijwilligers te bedanken en waarderen. Het is een dag waarop we stilstaan bij de onschatbare waarde van vrijwilligerswerk en de impact ervan op onze samenleving.  

Het vrijwilligersnetwerk groeit jaarlijks, dat is ook ontzettend hard nodig, want daardoor kunnen tal van initiatieven van de grond komen.   

Wil jij ook iets voor een ander of de buurt betekenen? Kijk dan op vrijwilligerstilburg.nl