logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Vrijwilligersprijzen 2023 bekend

06 november 2023

Vrijdagavond 3 november werden de winnaars bekendgemaakt van Vrijwilligersprijzen 2023. Burgemeester Weterings en wethouder Esmah Lahlah reikten de prijzen uit. De titel ‘vrijwilliger van het jaar’ ging naar Judith Nuijten. Stichting Met je hart Tilburg werd ‘vrijwilligersorganisatie van het jaar’. De ‘jongerenvrijwilligersprijs’ was voor Larissa Beemsterboer.

Op vrijdagmiddag waren de winnaars van de Jeugdlintjes al gehuldigd. Meer daarover in dit nieuwsbericht.

Vrijwilligersprijzen

Tien jaar geleden richtte Judith Nuijten Stichting uit een goed hart op. Haar missie: gezinnen die het financieel lastig hebben en eenzame ouderen een onvergetelijke dag bezorgen. Geen hulpvraag is haar te veel. Voor alle vragen wordt een oplossing gevonden, mede dankzij het grote netwerk dat Judith heeft. Doordat er sprake is van anoniem hulp vragen en hulp bieden, zorgt zij ervoor dat iedereen zonder schaamte om hulp kan vragen.   

Stichting Met je hart Tilburg

Stichting Met je hart Tilburg zet zich al meer dan tien jaar in om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en te doorbreken. Door activiteiten te organiseren en een haal- en brengservice aan te bieden zorgt Met je hart Tilburg dat ouderen er weer op uit gaan en anderen ontmoeten. De stichting heeft 90 vrijwilligers.

Jongerenvrijwilligersprijs

De Jongerenvrijwilligersprijs gaat dit jaar naar de 20-jarige Larissa Beemsterboer. Larissa zet zich met hart en ziel in voor de Buurthoeve en Resto van Harte. Daarnaast is zij actief bij Kamp Vught en diverse buurtinitiatieven. Haar enthousiasme en tomeloze inzet,  ondanks haar licht verstandelijke beperking en autisme, maken haar een inspirerend voorbeeld voor velen.

Trots op vrijwilligers

De Jeugdlintjes en Vrijwilligersprijzen worden georganiseerd door gemeente Tilburg en VrijwilligersTilburg. Meer informatie op jouwtrots.nl.