logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Zo gaat oud en nieuw in de gemeente Tilburg eruitzien

23 november 2023

Het programma voor oud en nieuw in de gemeente Tilburg is bekend. Er zijn vier spectaculaire jaarwisselingsshows op twee verschillende locaties, gezellige feesten bij de horecagelegenheden in het centrum en kleinschalige evenementen in de wijken en de dorpen. 

Activiteiten in dorpen en wijken 

Bewoners van de gemeente Tilburg konden de afgelopen weken subsidie aanvragen voor kleinschalige evenementen in de dorpen en wijken tijdens oud en nieuw. Hier is veel reactie opgekomen, met 17 verschillende activiteiten in de hele gemeente Tilburg als resultaat. Van een vossenjacht in Willemsbuiten tot een oudejaarsmarkt in Oud-Noord en van een oliebollenfestijn in Berkel-Enschot tot een eindejaarsfeest in het Wilhelminapark. De subsidiepot is helemaal leeg en subsidie aanvragen is daarom niet langer mogelijk.  

Jaarwisselingsshows 

De gemeente organiseert daarnaast vier spectaculaire jaarwisselingsshow. De shows vinden plaats in de Piushaven en in het Reeshofpark. Op beide locaties zijn om 19:00 uur en 00:00 uur jaarwisselingsshow die gratis toegankelijk zijn. De shows zijn een combinatie van lichten, lasers en professioneel vuurwerk. Samen zorgen die voor een indrukwekkend spektakel. Ook kun je rond de shows genieten van winterse sferen en samen met andere Tilburgers het nieuwe jaar vieren. 

Horeca 

Ook verschillende horecagelegenheden in het centrum van Tilburg organiseren evenementen tijdens de jaarwisseling. Zo kun je op de Korte Heuvel aftellen naar het nieuwe jaar tijdens Korte Heuvel Countdown, en is er rond de jaarwisselingsshow bij de Piushaven gelegenheid om te proosten op de jaarwisseling.

Ga naar de pagina Nieuwjaar voor het volledige programma en alle evenementen.

Feestelijke oud en nieuw voor iedereen  

De gemeente zet hiermee in op een nieuwe manier van oud en nieuw vieren. Met de jaarwisselingsshows, de evenementen in de dorpen en wijken en de feesten van de horeca hoopt de gemeente op een feestelijke jaarwisseling voor iedereen.