logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

Zondag 17 maart open dag Paleis

14 maart 2024

Het is 175 jaar geleden dat Koning Willem II overleed in Tilburg. Het Paleis in het centrum van Tilburg, gebouwd als woning voor Koning Willem II, opent zondag 17 maart haar deuren. De toegang is gratis en er zijn verschillende activiteiten.

Er zijn twee rondleidingen door het gebouw, je kunt op de foto als koning of koningin, er worden Paleis-bouwplaten uitgereikt aan kinderen, er zijn replica’s getoond van schilderijen met Willem II. Ook zijn er gratis boekjes beschikbaar waarmee bezoekers zelf een wandeling door Tilburg kunnen maken langs locaties die een link hebben met Koning Willem II.

Digitaal monument

Vroeger werden zuilen en standbeelden geplaatst, nu herdenken we op een andere manier. Dat doen we op deze dag door een digitaal monument voor de koning op te richten. In de talkshow/ documentaire ‘Hier adem ik vrij’ wordt Koning Willem II onder leiding van Amber Dijs en Tyrone Tjon-a-loi op moderne wijze herdacht. Dit is een samenwerking tussen de gemeente, Omroep Tilburg en Stadsmuseum Tilburg. De show is op 17 maart 's middags in het Paleis te bekijken en zal op Omroep Tilburg te zien zijn.

  • De deuren van het Paleis staan open van 12.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.
  • De première van het digitaal monument is om 12:00 uur; je bent van harte uitgenodigd door burgemeester Weterings om dit moment bij te wonen.
  • De rondleidingen starten om 13:30 en 15:00 uur

Vlaggen op Stadhuis

Om het feit dat Koning Willem II 175 jaar overleed te herdenken wapperen de vlaggen van donderdag 14 maart tot en met maandag 18 maart op het Stadhuis.