Demonstratie, betoging of manifestatie

Een demonstratie, manifestatie of betoging met mars of stille tocht moet u tenminste 48 uur vooraf melden en vóórdat u het aankondigt (bijvoorbeeld via social media of de pers). Is het een omvangrijker programma of feestelijk evenement, dan zijn meestal meer vergunningen nodig zoals een evenementenvergunning. Een evenementenvergunning vraagt u 12 weken van te voren aan.

Betoging/Manifestatie melden?

Betoging/Manifestatie melden?

Demonstratie, betoging of manifestatie melden

De melding regelt u eenvoudig met of zonder DigiD of eHerkenning. Lever de volgende informatie aan:

  • Naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van degene die de demonstratie, manifestatie of betoging met optocht houdt
  • Doel van de demonstratie, manifestatie of betoging met optocht en het programma
  • Datum, begin- en eindtijden
  • Plaats waar het gehouden wordt en bij een betoging met optocht: de gewenste route
  • Aantal te verwachten deelnemers
  • Welke maatregelen worden getroffen voor een ordelijk verloop (ook de coronamaatregelen). De persoon die het organiseert is hiervoor verantwoordelijk.

eHerkenning niveau EH2+

Om in te loggen op de website van de gemeente Tilburg heeft u een machtiging 'Gemeente Tilburg - Standard Portal' nodig met betrouwbaarheidsniveau 2+. Nog niet de juiste machtiging? Regel dit via uw eHerkenningsleverancier. Voor meer informatie gaat u naar de website van eHerkenning.

Afhandeling

Na ontvangst van de melding krijgt u een bewijs van kennisgeving per e-mail. U kunt te maken krijgen met aanvullende voorwaarden en bepalingen voor de openbare veiligheid. Vanwege corona worden extra voorschriften opgelegd ter bescherming van de gezondheid. U krijgt geen bewijs als de melding te laat is of als de gemeente verwacht dat de openbare orde in gevaar komt, ter bescherming van de gezondheid of in het belang van het verkeer.