Demonstratie, betoging of manifestatie

Een demonstratie, manifestatie of betoging met mars of stille tocht moet u tenminste 48 uur vooraf melden. Is het een omvangrijker programma of feestelijk evenement, dan zijn meestal meer vergunningen nodig zoals een evenementenvergunning. Een evenementenvergunning vraagt u 12 weken van te voren aan.

Betoging/Manifestatie melden.
Inwoners

Betoging/Manifestatie melden.
Ondernemers

Demonstratie, betoging of manifestatie melden

De melding regelt u eenvoudig met of zonder DigiD of eHerkenning. Lever de volgende informatie aan:

  • Naam, adres en woonplaats van degene die de demonstratie, manifestatie of betoging met optocht houdt
  • Doel van de demonstratie, manifestatie of betoging met optocht
  • Datum, begin- en eindtijden
  • Plaats waar het gehouden wordt en bij een betoging met optocht: de gewenste route
  • Aantal te verwachten deelnemers
  • Welke maatregelen worden getroffen voor een ordelijk verloop. De persoon die het organiseert is hiervoor verantwoordelijk.

Vanaf 1 augustus eHerkenning niveau EH2+

De veiligheidseisen voor online diensten zijn strenger geworden. Overheidsdiensten mogen daarom geen gebruik meer maken van betrouwbaarheidsniveau EH1. U heeft daarom vanaf 1 augustus eHerkenning met niveau EH2+ nodig om op de website van de gemeente Tilburg in te loggen. Heeft u eHerkenning met een lager betrouwbaarheidsniveau? Dan moet u eerst bij uw leverancier EH2+ aanvragen. Voor meer informatie gaat u naar de website van eHerkenning.

Afhandeling

Na ontvangst van de melding krijgt u een bewijs van kennisgeving per e-mail. U kunt te maken krijgen met aanvullende voorwaarden en bepalingen voor de openbare veiligheid. U krijgt geen bewijs als de melding te laat is of als de gemeente verwacht dat de openbare orde in gevaar komt, ter bescherming van de gezondheid of in het belang van het verkeer.