logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

De burgemeester samen met de stad 2022

Op deze pagina per maand een overzicht in tekst van alle bezoeken die de burgemeester aflegde in 2022. Je opent de paragraaf door op het +je te klikken. De foto's van alle bezoeken staan in de slider onderaan de pagina. Voor de volgende foto: klik rechts in het midden.

Bezoek opvanglocatie Sportweg  

Wanneer: 8 december 2022
Waar: Sportweg 14 Tilburg 

Burgemeester Weterings bezocht bezocht de opvanglocatie aan de Sportweg, samen met Yusuf Çelik. Ze spraken er met de vrijwilligers van Ruimhartig Tilburg.

Bezoek kledingbedrijf Kapitein Nemostraat 

Wanneer: 17 november 2022
Waar: Kapitein Nemostraat 

Burgemeester Weterings bezocht het bedrijf aan de Kapitein Nemostraat in Tilburg waar zondag een zeer grote brand woedde. Hij sprak er met direct betrokkenen en stad ze een hart onder de riem.

Burgemeestersontbijt 

Wanneer: 6 oktober 2022
Waar: Werkcafé, Stadhuis 

Burgemeester Weterings ontving leerlingen van groep 7 en 8 van de Jenaplan basisschool Jeanne d'Arc voor het jaarlijks Burgemeestersontbijt. Het gesprek ging over het belang van een gezond ontbijt en ook mochten de kinderen vragen stellen aan de burgemeester. 

Jubileum Bersselaar Constructie B.V.  

Wanneer: 30 september 2022
Waar: Bersselaar Constructie in Udenhout 

Burgemeester Weterings was vrijdag 30 september bij een receptie in Udenhout, waar bijzondere jubilea werden gevierd. Dhr. Wim van Lier was namelijk 60 jaar in dienst van Bersselaar Constructie B.V. in Udenhout. Dhr. Maarten van de Wouw was 40 jaar in dienst en van dhr. Wim van Erp ging na 51 jaar met pensioen. De burgemeester bracht een felicitatiebezoekje en had voor alle 3 de heren een presentje.

Opening Dag van de Stad 

Wanneer: 29 september 2022
Waar: Koepelhal, Wagenmakerij 

Burgemeester Weterings was onderdeel van de plenaire opening van de Dag van de Stad. Op de foto ook Maarten Schurink, secretaris generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. 

Postume uitreiking militaire onderscheidingen voor dhr. Ralahalu en dhr. Patty

Wanneer: 22 september 2022
Waar: Raadszaal 

Burgemeester Weterings reikte postuum militaire onderscheidingen uit aan de kinderen en kleinkinderen van dhr. Ralahalu en dhr. Patty. Dhr. Ralahalu en dhr. Patty kregen postuum het Ereteken voor Orde en Vrede en het Demobilisatie insigne KNIL. Dhr. Ralahalu werd postuum ook onderscheiden met het Mobilisatie Oorlogskruis. 

Opening winkelcentrum Koningsoord

Wanneer: 16, 17 en 18 september 2022
Waar: Winkelcentrum Koningsoord Berkel-Enschot 

De burgemeester was aanwezig bij de officiële opening van winkelcentrum Koningsoord in Berkel-Enschot.

Uitreiking Tilburgse Ereprent Stichting Maaltijdenexpres Brabant

Wanneer: 10 september 2022
Waar: Stichting Maaltijdenexpres Brabant 

De burgemeester reikte de Tilburgse Ereprent uit aan de Stichting Maaltijdenexpres Brabant. Zij bestaan in 2022 50 jaar.

Bezoek bijeenkomst 'Op pad in het sociale domein bij Amarant'

Wanneer: 1 augustus 2022
Waar: De Draaierij aan de Burgemeester Brokxlaan 

De burgemeester bezocht de bijeenkomst 'Op pad in het sociale domein bij Amarant'. Dat deed hij in het kader van het programma 'Aandacht voor elkaar'.

Uitreiking Tilburgse Ereprent aan organisatie avondvierdaagse Berkel-Enschot

Wanneer: 9 juni 2022
Waar: Berkel-Enschot

De Stichting die de avondvierdaagse in Berkel-Enschot organiseert, kreeg 9 juni de Tilburgse Ereprent uit handen van burgemeester Weterings. De wandelvierdaagse werd dit jaar voor de 50e keer gelopen.

Opnames documentaire Slavernijmonument

Wanneer: 30 mei 2022
Waar: Burgemeester Stekelenburgplein

Op 30 mei werden opnames gemaakt voor een documentaire over het Slavernijmonument dat op het burgemeester Stekelenburgplein komt. Het wordt op 1 juli onthuld. De burgemeester vertelde o.a. over het thema en de aanleiding voor het monument.

Bezoek aan basisschool Harten Vier

Wanneer: 25 mei 2022
Waar: basisschool Harten Vier

Burgemeester Weterings bezocht de groepen van basisschool Harten Vier. Groep 1/2 had een nieuwe ambtsketen voor de burgemeester gemaakt die hij bij binnenkomst omgehangen kreeg. Verder had de burgemeester o.a. een meet & greet met groep 7/8.

Koninklijke onderscheiding Ernst Hirsch Ballin

Wanneer: 13 mei 2022
Waar: Tilburg University

Dhr. Ernst Hirsch Ballin ontving vrijdag 13 mei een Koninklijke onderscheiding. Hij werd bevorderd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Weterings reikte de onderscheiding uit ter gelegenheid van het afscheid van dhr. Hirsch Ballin als universiteitshoogleraar bij Tilburg University.

Dodenherdenking Tilburg

Wanneer: 4 mei 2022
Waar: Vrijheidspark

Burgemeester Weterings sprak tijdens de herdenkingsdienst in de St. Dionysiuskerk (’t Heike). Daarna legde hij, na de 2 minuten stilte om 20:00 uur een krans in Vrijheidspark.

Koningsdag in het Leijpark

Wanneer: 27 april 2022
Waar: Leijpark

In het Leijpark waren op 27 april diverse festiviteiten. De Oranje Franje Kindermarkt, live-muziek, verenigingen die zich presenteerden en de Oranje Rally Oldtimer Toertocht. De burgemeester werd rondgeleid door de voorzitter van Oranje Comité tilburg. 

Bezoek tijdelijke opvang voormalig GGD-gebouw

Wanneer: 21 april 2022
Waar: Tijdelijke opvanglocatie in het GGD-gebouw aan Ringbaan West

De burgemeester bezocht de tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne aan de Ringbaan West. Hij sprak er o.a. met bewoners en vrijwilligers. 

Bijeenkomst over Wijkrechtspraak

Wanneer: 19 april 2022
Waar: Raadszaal, Stadhuis Tilburg

De burgemeester opende een bijeenkomst die in het teken stond van Wijkrechtspraak in Tilburg. Aanwezig waren de politie, het Zorg- en Veiligheidshuis, de arrondissementsrechtbank en het Openbaar Ministerie. Voor Tilburg Noord en West moet in juni 2022 een plan ‘justitie in de wijk’ worden opgeleverd. Rechtspraak in de wijk is een van de onderwerpen die in het plan worden meegenomen. 

Onthulling tegel Corry Konings in Walk of Fame

Wanneer: 18 april 2022
Waar: Walk of Fame aan de Spoorlaan 

In 2019 kreeg Corry Konings vanwege haar 50-jarig jubileum als zangeres de toezegging voor een tegel in de Walk of Fame. Corry Konings onthulde deze tegel op de 'verjaardag van de stad' op 18 april in het bijzijn van burgemeester Weterings, haar familie, vrienden en fans. De nieuwe Walk of Fame ligt in de Spoorlaan naast de fietsenstalling bij het station.

Lunch bij dagbesteding Kumpulan

Wanneer: 13 april 2022
Waar: Zonnehof, prof Gimbrerelaan 24 

Dagbesteding Kumpulan in de Zonnehof biedt ouderen van Indische en Molukse afkomst de mogelijkheid om samen te komen om de eigenheid van de cultuur te bewaren. Burgemeester Weterings ging er op bezoek en lunchte samen met de ouderen. 

Bezoek Benefietconcert voor Oekraïne

Wanneer: 2 april 2022
Waar: Sint Jozefkerk, Heuvelring 122

Burgemeester Weterings was aanwezig bij een benefietconcert van Tilburgse musici voor Oekraïne. Ongeveer 180 musici uit Tilburg waren die zaterdag aanwezig. Er waren optredens van o.a. het Byzantijns Koor Tilburg en het Heuvels Gemend Koor.

Felicitatiebezoek 100-jarige mevrouw Langenberg-Wijnen

Wanneer: 1 april 2022
Waar: Den Herdgang

Burgemeester Weterings feliciteerde mevrouw Annie Langenberg-Wijnen met haar 100e verjaardag.

Bezoek Kinderstad, locatie Tierentijn

Wanneer: 24 maart 2022
Waar: Tierentijn, Pastoriestraat 1

In het kader van #aandachtvoorelkaar bezocht de burgemeester de locatie Tierentijn van Kinderstad. Tijdens het bezoek sprak de burgemeester o.a. over de gevolgen van corona. Hoe hebben de medewerkers, kinderen en ouders de afgelopen twee jaar ervaren?

Bijeenkomst visieontwikkeling Paleis-Raadhuis

Wanneer: 20 maart 2022
Waar: Willem II stadion tijdens Willem II - AZ

De burgemeester nodigde de partners van de gemeente uit die zijn betrokken bij de visieontwikkeling van het Paleis-Raadhuis. Om ze te bedanken werden ze uitgenodigd bij de wedstrijd Willem II - AZ.

Bijwonen Verkiezingsbijeenkomst

Wanneer: 16 maart 2022
Waar: Raadszaal Stadhuis

Burgemeester Weterings was aanwezig bij de verkiezingsbijeenkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de raadszaal in het Stadhuis. Omroep Tilburg zond de bijeenkomst uit. 

Een Warm Hart voor Oekraïne

Wanneer: 12 maart 2022
Waar: Stadhuis

Tilburg schaarde zich achter de oproep #CitieswithUkraine om zaterdag 12 maart stil te staan bij de situatie in Oekraïne en aandacht te vragen voor vrede. Het Stadhuis was die dag open van 13 tot 15 uur. Inwoners konden er hun verhaal delen, vragen stellen en in gesprek gaan met elkaar. Ook burgemeester Weterings was op 12 maart aanwezig.

Herdenking twee jaar corona in Noord-Brabant

Wanneer: 27 februari
Waar: Hasseltse Kapel

De burgemeester en de Commissaris van de Koning Ina Adema stonden op 27 februari voor de 2e keer op rij stil bij de Brabanders die overleden zijn aan corona. Ook werd aandacht gevraagd voor hen die als long covidpatiënt nog jarenlang te maken zullen hebben met corona. Burgemeester Weterings: “Het is van belang om te herdenken, om niet te vergeten wat we met elkaar hebben meegemaakt.”

Kraamvisite 225.000e inwoner Tilburg

Wanneer: 22 februari
Waar: bij het gezin Hilgers in Udenhout

De burgemeester verwelkomde de 225.000e inwoner van de gemeente Tilburg: Mathias Hilgers. De kleine Mathias kreeg cadeaus van de burgemeester en werd welkom geheten door muziek van een blaaskapel. Zij speelden o.a. het Tilburgs volkslied. Op de foto de burgemeester met Mathias, vader Axel met dochter Amelie en moeder Manon met dochter Sophie.

Bezoek Westermarkt

Wanneer: 16 februari
Waar: Winkelcentrum Westermarkt

De burgemeester ging op bezoek bij de winkeliers van winkelcentrum Westermarkt. Het gesprek was in het kader van Aandacht voor elkaar. Burgemeester Weterings vroeg de winkeliers hoe zij de coronatijd doorgekomen zijn.

Uitreiking Mobilisatie Oorlogskruis

Wanneer: 11 februari 2022
Waar: Raadszaal Stadhuis

Burgemeester Weterings reikte 11 februari postuum de militaire onderscheiding Mobilisatie Oorlogskruis uit aan de nabestaanden van Frans Hamers. De heer Hamers krijgt deze onderscheiding voor de periode dat hij gemobiliseerd was voor de grensbewaking bij Deurne (10 april 1939 tot 10 mei 1940). Bij de uitreiking waren de 3 zonen en de dochter van dhr. Hamers aanwezig.  

Bezoek buurtbemiddeling

Wanneer: 25 januari 2022
Waar: MFA Het Spoor aan de Schaepmanstraat 36

De nationale buurtbemiddelingsorganisatie bestond in 2021 25 jaar. Buurtbemiddeling probeert overlast, pesten en andere kleine ergernissen onder buren in een vroegtijdig stadium (preventief) aan te pakken. De organisatie in Tilburg, gecoördineerd door ContourdeTwern, vierde haar twintigjarige bestaan. Burgemeester Weterings ging tijdens het bezoek in gesprek met een aantal vrijwilligers van Buurtbemiddeling Tilburg.

Bezoek recreatiebad Stappegoor

Wanneer: 25 januari 2022
Waar: Recreatiebad Stappegoor

De burgemeester bracht 19 januari een bezoek aan recreatiebad Stappegoor. Door de coronamaatregelen zijn de bezoekers van het zwembad niet altijd even vriendelijk tegen het personeel. Ook worden ze soms zelfs bedreigd. Burgemeester Weterings stak de medewerkers van het zwembad een hart onder de riem en ging met ze in gesprek over hun werk.

Bezoek Kapucijnen

Wanneer: 13 januari 2022
Waar: Het klooster aan de Korvelseweg 165

Burgemeester Weterings bezocht 13 januari het Kapucijnenklooster aan de Korvelseweg. Gardiaan Antoon Mars en Gerard Elshout leidden de burgemeester rond. De Kapucijnen hebben door corona een lastige tijd achter de rug. In december 2021 moesten ze allemaal in quarantaine.

Foto's van alle bezoeken in 2022 zie je in de slider hieronder. Klik op de knop rechts in het midden voor een volgende foto.

Overzicht 2022

Burgemeester Weterings bij de Naturalisatieceremonie
15 december: de burgemeester en een aantal wethouders aanwezig bij de Naturalisatieceremonie. (Foto: Joris Buijs)
Directeur Generaal Annemieke van Dam op bezoek bij de gemeente
15 december: bezoek van Directeur Generaal Annemieke van Dam van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de gemeente Tilburg.
De burgemeester doet mee aan de actie Write for Rights van Amnesty International
10 december: de burgemeester doet mee aan de actie Write for Rights van Amnesty International.
Bezoek van de burgemeester aan de opvanglocatie aan de Sportweg
8 december: de burgemeester bezocht, samen met wethouder Yusuf Çelik, de opvanglocatie aan de Sportweg.
Burgemeester bezoekt opvanglocatie aan de Sportweg met wethouder Yusuf Çelik
8 december: de burgemeester bezocht, samen met wethouder Yusuf Çelik, de opvanglocatie aan de Sportweg.
Burgemeester met Manon en familie
22 november: uitreiking van een Jeugdlintje aan Manon Kunzel, die zich o.a. in haar vrije tijd inzet voor Gymnastiek- en Turnvereniging Dionysius.
Burgemeester met Evi en familie
20 november: uitreiking van een Jeugdlintje aan Evi Hendriks, die vrijwilliger is bij woonzorgcentrum den Herdgang.
Burgemeester bezoekt terrein Kapitein Nemostraat na brand
17 november: burgemeester Weterings bezocht het bedrijf aan de Kapitein Nemostraat in Tilburg waar zondag een zeer grote brand woedde. Hij sprak er met direct betrokkenen en stad ze een hart onder de riem.
workshops buurtpreventie
8 oktober: bezoek workshops buurtpreventie. (Foto: Yvonne Simons)
Burgemeestersontbijt met leerlingen van groep 7 en 8 van de Jenaplanbasissschool Jeanne d'Arc
6 oktober: Burgemeestersontbijt met leerlingen van groep 7 en 8 van de Jenaplanbasisschool Jeanne d'Arc
Interview van de burgemeester op Radio 1 vanuit Tilburg
5 oktober: interview van de burgemeester op Radio 1 vanuit Tilburg
Bezoek burgemeester aan Bersselaar Constructie
30 september: viering jubilea bij Bersselaar Constructie B.V. (Foto: Joris Buijs)
Opening Dag van de Stad
29 september: opening Dag van de Stad
Bestuurderslunch tijdens de Dag van de Stad
29 september: bestuurderslunch tijdens de Dag van de Stad
Burgemeestersdag 2022
23 september: burgemeestersdag 2022
Postume uitreiking militaire onderscheidingen
22 september: postume uitreiking militaire onderscheidingen aan de kinderen en kleinkinderen van dhr. Ralahalu en dhr. Patty.
20 september: de burgemeester en wethouder Van Asten ontmoeten Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag.
Opening winkelcentrum Koningsoord
17 september: opening winkelcentrum Koningsoord
Bijeenkomst Samen meer voor Elkaar
8, 9 en 10 september: bijeenkomst Samen meer voor Elkaar. (Foto: Joris Buijs)
Bijeenkomst Samen meer voor Elkaar
8, 9 en 10 september: bijeenkomst Samen meer voor Elkaar. (Foto: Joris Buijs)
Tilburgse Ereprent voor Stichting Maaltijdenexpres Brabant
10 september: Tilburgse Ereprent voor Stichting Maaltijdenexpres Brabant. (Foto: Joris Buijs)
Op pad in het sociale domein bij Amarant
1 augustus: bezoek 'Op pad in het sociale domein bij Amarant'
Bezoek van de burgemeester aan de Japanse school
2 juli: bezoek van de burgemeester aan de Japanse school
Zilveren Erepenning gemeente Tilburg voor Jan Gevers
21 juni: Zilveren Erepenning van de gemeente voor Jan Gevers. (Foto: Joris Buijs)
Ereprent voor Tennis- en Padelvereniging Udenhout
16 juni: Tilburgse Ereprent voor Tennis- en Padelvereniging Udenhout. (Foto Joris Buijs)
Ereprent avondvierdaagse Berkel-Enschot
10 juni: uitreiking ereprent aan organisatie avondvierdaagse Berkel-Enschot
Bezoek aan groeituin 013
1 juni: burgemeester bezoekt Groeituin 013. (Foto Jostijn Ligtvoet)
Bezoek aan Broodje Aap
1 juni: bezoek aan Broodje Aap. (Foto: Jostijn Ligtvoet)
De burgemeester krijgt een nieuwe ambtsketen omgehangen
25 mei: bezoek basisschool Harten Vier
Opnames voor documentaire over het Slavernijmonument
30 mei: opnames voor een documentaire over het Slavernijmonument
CDA fractie 1e Kamer op bezoek
28 mei: ontvangst van de Eerste Kamer fractie van het CDA
Ereprent voor basisschool Franciscus
25 mei: ereprent voor basisschool Franciscus. (Foto Joris Buijs)
KO Hirsch Ballin
13 mei: koninklijke onderscheiding van dhr. Ernst Hirsch Ballin
Interview voor de NOS
13 mei: interview voor de NOS
Dodenherdenking Vrijheidspark
4 mei: dodenherdenking in het Vrijheidspark
Herdenking monument Goirkestraat
4 mei: herdenking bij het gerestaureerde monument aan de Goirkestraat
Koningsdag in het Leijpark
27 april: Koningsdag in het Leijpark
Lintjesregen ceremonie 3
26 april: Lintjesregen 3e bijeenkomst
Lintjesregen ceremonie 1
26 april: Lintjesceremonie 1e bijeenkomst
Lintjesregen ceremonie 2
26 april: Lintjesregen 2e ceremonie
Bezoek opvang Ringbaan West
21 april: bezoek opvang aan Ringbaan West
Bijeenkomst wijkrechtspraak
19 april: bijeenkomst over wijkrechtspraak
Felicitatie 100-jarige mevrouw
1 april: bezoek aan 100-jarige mevrouw Langenberg-Wijnen
Corry Konings Walk of Fame
18 april: onthulling tegen Corry Konings in Walk of Fame
Afscheid raadslid
29 maart: afscheid raadslid
Lunch bij dagbesteding Kumpulan
13 april: lunch bij dagbesteding Kumpulan
Naambord Tom Krist
7 april: onthulling naambord Tom Krist
Benefietconcert Oekraïne
2 april: benefietconcert Oekraïne
Installatie nieuwe raadsleden
30 maart: installatie nieuwe raadsleden
Afscheid raadslid
29 maart: afscheid raadslid
Afscheid raadslid
29 maart: afscheid raadslid
Bezoek vestiging Kinderstad
24 maart: bezoek vestiging Tierentijn van Kinderstad
Schoolklas op bezoek bij burgemeester
23 maart: een schoolklas op bezoek
Burgemeester op de verkiezingsbijeenkomst
16 maart: verkiezingsavond Stadhuis
Bijeenkomst verkiezingen
16 maart: verkiezingsbijeenkomst
Bijeenkomst Warm hart voor Oekraïne
12 maart: bijeenkomst Warm hart voor Oekraïne
Bijeenkomst Warm hart voor Oekraïne
12 maart: warm hart voor Oekraïne
Herdenking 2 jaar corona
27 februari: herdenking 2 jaar corona
Kraamvisite 225.000e inwoner
22 februari: op kraamvisite bij de 225.000e inwoner van Tilburg (Mathias)
Bezoek Westermarkt
16 februari: bezoek Westermarkt
Uitreiking mobilisatiekruis
11 februari: postume uitreiking mobilisatiekruis
bezoek buurtbemiddeling
25 januari: bezoek buurtbemiddeling
Bezoek recreatiebad Stappegoor
25 januari: bezoek recreatiebad Stappegoor
Bezoek aan de Kapucijnen
13 januari: bezoek aan de Kapucijnen