logo Gemeente Tilburg Gemeente Tilburg

14 Tilburgse Jeugdlintjes

03 november 2023

14 Tilburgse jongeren kregen 3 november een jeugdlintje opgespeld. Burgemeester Theo Weterings en wethouder Esmah Lahlah reikten ze uit.

Er waren jeugdlintjes voor: Aslan Anlar (vrijwilliger bij jongerenorganisatie R-Newt in Tilburg-West), Julie van den Berg (doet veel voor de school Kind Centrum Christoffel aan de Zouavenlaan), Ruben Polt (1,5 jaar actief voor de Stichting Social Kids Tilburg) en Nele van Rijen, Maartje Boas, Chris Vromans, Finley Ahlers, Finn Verbraak, Ellyah Sparen, Jasmijn van der Hilst, Kaj van de Lisdonk, Janske Bernard, Sanne Raaijmakers en Tessa Brinkhof. Zij organiseerden samen het festival Wij zijn 13! in poppodium 013. Een festival georganiseerd door 13-jarigen en voor 13-jarigen. Op de pagina Tilburgse jeugdlintjes leest u meer over de winnaars.

Betrokkenheid

Wethouder Esmah Lahlah (Jeugd en Talentontwikkeling). “Ik vind het prachtig om te zien hoeveel betrokkenheid er van deze jongeren is bij anderen en onze stad. Het maakt me ook trots om te zien met hoeveel plezier en energie ze dat doen. Dat verdient aandacht en waardering. Het jeugdlintje is dan ook het minste wat we kunnen doen om deze kanjers te bedanken en in het zonnetje te zetten voor hun belangeloze inzet.”

Belangeloos inzetten voor anderen

Burgemeester Weterings: “Het maakt me trots als ik zie hoe deze 14 bijzondere jongeren zich inzetten voor andere Tilburgers. Ze staan symbool voor al die jonge Tilburgers die zich belangeloos inzetten voor anderen. Er blijkt uit hoe betrokken zij zijn bij de wereld om hen heen en hoeveel oog zij hebben voor een ander. Zij zijn een inspirerend voorbeeld voor anderen. Als burgemeester en wethouders zien en waarderen we die enorme passie en inzet. Daarom krijgen deze kanjers een jeugdlintje.”

Trots op vrijwilligers

De Jeugdlintjes worden georganiseerd door gemeente Tilburg en VrijwilligersTilburg. Meer informatie op jouwtrots.nl en op de pagina Jeugdlintje op deze site.